TELEFON: 06 1 413-1441, +36 20 7794-102

BELÉPÉS


Utazás
Szállás
Program
Ország:
Város:
Típus:
Szabadszavas:

Egyetemi PROGRAMOK > Szlovénia > Bled >

Bledi_Kastély_Múzeum
Program neve:

Bledi Kastély

Típusa:
Műemlék
Úticél:
Szlovénia, Bled
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Alapár:
8,00 EUR-tól
Leírás
Árak
Információk
Térkép

Bledi Kastély

Bled legnagyobb turisztikai attrakciója a gleccservájta Bledi-tó. Felette egy szirten pedig az emblematikus Bledi vár látható.

A kastély manapság egy kiállítási terület. A bemutató helyiségek a kápolna mellett vannak. A legérdekesebb épület, Bled ősi történelmét mutatja be az első ásatásoktól, és a kastély történelmi fejlődésének egyes szakaszait, arra a korra jellegzetes berendezésével. Igaz, ezek a bútorok eredetileg nem a bledi várból származnak, mégis nagyon jelentős illusztrációk a történelmi korszakok életmódjának bemutatására. A múzeumon kívül a várban meglátogathatják a nyomdát, a várpincét, a gyógynövény galériát, az éttermet, az ajándékboltot és a lovagok termében filmeket tekinthetnek meg. Bled vára vonzza a látogatókat nem csak színes építészetével, hanem felejthetetlen panorámájával a tóra, Gorenjska területeire és a Júliai Alpokra. A nyári hónapokban a kastély hangulatát tarkítja a gróf látogatása és az íjászverseny. Meleg nyári éjszakákon, a csillagos ég alatt, klasszikus zenei koncerteket tartanak.

Árak

Alapár: 
8,00 EUR
Diák
6,00 EUR
Gyerek 14 éves korig
3,00 EUR
Csoportos felnőtt
6,00 EUR
Csoportos diák
4,00 EUR
Csoportos gyerek
3,00 EUR

A csoportos árak 22 fő fölött érvényesek.

Látogatható/nyitvatartás

Novembertől márciusig: 08:00 - 18:00

Áprilistól októberig: 08:00 - 20:00

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.