TELEFON: 06 1 413-1441, +36 20 7794-102

BELÉPÉS


Utazás
Szállás
Program
Ország:
Város:
Típus:
Kategória:
Szállás név:
Ár:

Egyetemi SZÁLLÁSOK > Szlovénia > Ljubljana > Park Hotel

Park Hotel_Szlovénia_szállás_szlovéniai_szallasok.hu
Szállás neve:

Park Hotel

Típusa:
Hotel, szálloda
Kategóriája:
Egyetemi utazásEgyetemi utazásEgyetemi utazás
Elhelyezkedése:
Belvárosban Térkép
Szállás címe:
Szlovénia, Ljubljana
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Park Hotel

Ljubljana ( németül: Laibach, olaszul: Lubiana, vendül: Lüblana) 1991. június 5. óta a Szlovén Köztársaság fővárosa.

A szálloda a főváros központjában található, éttermek, kávézók közelében.

Felszereltségek

Parkoló(ingyenes), Felvonó/lift, Széf
Társalgó

Étkezés

Ellátás: meleg büféreggeli.

Érdekességek, látnivalók a közelben

Ljubljana, a Száva partjára épült, ősi település. Már a római kor idejéből ismert a település, akkor a város neve Emona volt. Itt vezetett át az antik világ híres Borostyán útja az Adriáig. A város legjelentősebb műemlékei a barokk korból származnak. Monarchia idején a város neve Laibach volt.
A belvárosi részben a látnivalók felkeresésével hosszú időt el lehet tölteni, érdemes rá időt szakítani. Csak felsorolásszerűen nézzük azokat, amiket érdemes megnézni: hagyományos operai stílusban épült ljubljanai Opera, szecesszió stílusában épített Nemzeti Galéria, a Tivoli park közelségében lévő Modern képtár, az 1821-ben alapított Nemzeti Múzeum, az 1718-1749 között épült, különleges homlokzatú, barokk Orsolya-rendi templom és kolostor, a Drámai Színház, az egykori Emona (Aemona) feltárt falrészei és kapui, a copf stílusú palotában lévő Helytörténeti Múzeum, a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia copf stílusú székháza, az 1895-ben épült, érdekes hármas híd, mely az óvárosba vezet.
Az óvárosi részben láthatjuk a XV. században épült Városháza épületét, melyet a XVIII. században, barokk stílusban építettek át. A Városházától északra találjuk a püspöki Palotát, mely még a XVI. században épült, de mai alakját a XIX. században nyerte el. A püspöki Palota mögött emelkedik a kéttornyú, kupolás, barokk Székesegyház, melyet rokokó motívumok díszítenek. Híres barokk alkotás a templom mögötti papnevelde megkapó szépségű kapuzata. Az óvárosi részben szinte minden háznak megvan a maga története, múltja, mindenhol egy-egy érdekes részlet ragadhatja meg figyelmünket.
Szlovéniának kelet-nyugat irányban, a Szávától északra fekvő területét Stajersko-nak nevezik, ami arra utal, hogy évszázadokig Steiermark (Stájerország) része volt.
Szlovénia észak-keleti, a magyar és osztrák határ közelében lévő területet Pomurje névvel illetik, mely szlovén nyelben Murán túli területet jelent. Ebben a térségben találjuk Murska Sobota (Muraszombat) várost, ahol az egykori Szapáry kastélyban működő Helytörténeti Múzeumot érdemes megtekinteni. Lendava (Lendva) a szlovéniai magyarság központja, szinte a magyar-szlovén határon fekszik. Lendván a híres borutakat érdemes végigjárni, mely felvezet a szőlőültetvényekkel beborított, kráterszerű domboldalra. A borutak kiinduló pontja a város főteréről, a templomtól indul.
Az osztrák határ közelében, az 1546 méteres Pohorje hegy lábánál, a Dráva két partján található Maribor, Szlovéniának második legnagyobb városa. E városon halad át a Bécs – Trieszti vasútvonal. Megtekintésre ajánlott a XV. században épült, reneszánsz erkélyes Városháza, az 1743-as pestisjárvány emlékére emelt madonnás barokk oszlop, a XII. században épített, de tűzvészek miatt többször átépített székesegyház, a XV. században épített castellóban működő Helytörténeti Múzeum. A város főterétől rövid sétával érhető el a Pohorje hegyre közlekedő drótkötél pálya, ami nagyon szép kirándulóhelyre viszi fel a turistákat. Sok vendéglő szolgálja itt a turistákat. Télen kiváló hely a „fehér” sport szerelmeseinek.
Maribortól délre fekszik a viszonylag kis lélekszámú mezőváros, Ptuj. Szlovéniának van kulturáltabb, nevesebb és vonzóbb küllemű városa is, de érdekesebb, változatosabb és nem várt élményekre aligha akadunk, mint itt. Magával ragadó látványt nyújt a Dráva felett trónoló, hatalmas feudális kastély, az 1385-ben épült minorita kolostor, a főtéren álló, gótikus, középkori magisztrátus (Városháza) és a Városháza mellett nyíló utcából megközelíthető vár. A várból délnyugati irányban juthatunk le a dominikánus templomhoz és kolostorhoz. Maribor felé vezető uton Hajdina falu házai között tekinthetjük meg a II. és III. századi Mitrász templomot.
A fővárostól északra emelkednek az égbe a Kamniki Alpok csúcsai. Itt több csúcs is megaladja a 2500 méteres magasságot, de alacsonyabb vonulatai is a 2000 méteres magasságban végződnek. Több, jól felszerelt síközpont szolgálja a turistákat és a sportolni vágyókat.
Ljubljanától északnyugatra Szlovénia alpesi területét találhatjuk, magas hegycsúcsokkal és tengerszemekkel. Ezen a Száva menti úton, az úttól pár km-re romantikus, zöldellő völgy nyílik, középpontját a tó foglalja el, kegytemplomos, hívogató kis szigettel. Ennek a csodálatos hegyvidéki fürdőhelynek a neve: Bled. Kiváló hely kirándulásokra, fürdőzésre, csónakázásra, téli idényben sielésre, korcsolyázásra. Bled idegenforgalmi vonzerejét fokozza a környéken fakadó gyógyforrás is. Bled egész évben élményekben gazdag, kultúrált üdülést biztosít az oda látogatóknak. A szigeten lévő kegytemplom jóval korábbi múltra tekint vissza, mint maga a fürdőhely, századok folyamán zarándokok tízezrei keltek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária segítségéért esedezzenek. Érdemes felsétálni mintegy fél órás gyaloglással a bledi várba, ahová gépkocsival is fel lehet jutni. Hosszabb kirándulásként felkereshető a Sum-vízesés és a Vintgar-szurdok. Elmaradhatatlan kirándulás Bledből Bohinj, a Bohinji-tó (kb. 29 km) és a Savica vízesés.
Ljubljana és az Adriai tenger távolság felezőpontjában terül el a szlovén Karszt barlangvilága. A hegyek között fáradhatatlanul folydogáló Pivka folyócska mélyített itt magának kiterjedt, föld alatti barlangrendszert, kioldva a sziklák mészkőanyagát, és ebből páratlanul szép cseppkőveket épített. A Postojnai cseppkőbarlang bejárata az azonos nevű településtől mintegy 3 km-es távolságban található. Ez a barlang a világ egyik leghíresebb cseppkőbarlangja, melybe romantikus kisvasút vezet.
Szlovéniai tengerpart legismertebb üdülőhelye: Koper, mely egyben forgalmas kikötő és iparváros is. A város a Koperi-öbölbe nyúló földrészt foglalja el, mely eredetileg sziget volt, de a szárazföldtől elválasztó, lagúnás tengerág feltöltésével vált később félszigetté. A város legmonumentálisabb polgári épülete a XVI. századi Belgramoni-Tacco palota, ebben működik a Városi Múzeum. A XV. századi hangulatú főtéren a velencei mesterek kezenyomait fedezhetjük fel a gótikus loggiaban. A loggiahoz csatlakozik a román stílusú korábbi bazilika helyén 1445-ben épült Dóm. A dómtorony a XIII. században védelmi célokra épült, a XVII. Században kapta felső részét és toronysisakját.
A Piranói öböl északi végében jellegzetes, megkapó romantikájú kis kikötőváros található, melynek neve Piran, olasz nevén Pirano. Szárazföld felől várfalakkal védett domb tövében terül el a kis város. A Szent Péter kápolna melletti ház Giuseppe Tartini zeneszerző és hegedűvirtuóz szülőháza, amit a homlokzaton lévő emléktábla jelez.
A partvidék legszebb része Fiesa, tiszta, homokos partjával és sötétkék vizével csábítja a fürdőzni vágyókat.

Hasznos tudnivalók

Térkép
További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.